Fırsat !

Fırsat nedir ?
Bulunduğumuz durumun bir adım ötesi midir, yada almayı çok istediğimiz bir şeyin indirime girmesi midir.
Değerlendirilmesi gereken şans mıdır, yoksa seni yoldan çıkaracak kötü bir arkadaş mıdır, sen nasıl adlandırırsan fırsat o dur. Sıkıntı, fırsatın geç kalmış olması, senin onu kullanman için fedakarlıkta bulunman gerekmesi, öyle değil midir hep, her yeni başlangıç hep bir kaybedişin ardından yapılan eylemdir.
Şartlar ne olursa olsun ne yar dan ne ser den durumları seni içine çeker, çabaladıkça kendini dipte bulursun, hayatının zorlukları yetmezmiş gibi birde bununla meşgul olur kafan, seni yoran da bu olur, cevabı bekleyen soru gibi cevabın sen olmasını ister. Fırsat  seni yükseltir de aynı zamanda aşağıda çekebilir, karar vermesi bu riski göz önünde bulundurmanla alakalı elbette, ama sonuç ne olursa olsun insan kendine şans tanımak ister içindeki o isteğe engel olmaz, olanlarda vardır tabi, güçlü , otoriter , ve egosunu kontrol altında tutmayı başaran insanlar hep temkinli ve akıllı adımlar atmayı tercih eder, insani niteliklerin tamamlanmışsa kale gibi durursun , eğer eksikse bocalarsın , "gel de çık işin içinden" sözleri vicdanınla beynin arasında mekik dokur.
Büyük sonuçlar doğuracak fırsatlar, en zayıf zamanını kollar , belki senin o fırsata imkana ihtiyacın olduğundan dır yada ihtiyaçlarının yeni bir sana sahip olmak istemesidir. "Kolay olmayacak elbet üzüleceğiz" ahh! Sezen Aksu ne güzel söylemiş!, Günler yeni süprizlerle kapında , senin adım atman için yolunu gözler nereye bastığına dikkat et, sahip olamayacağın şeye ait olmaya zorlama kendini, gücünün yetmeyeceği  mala tamah etme ya moralin bozulur yada evdeki hesabın. Sınırlarını zorlama ya devreleri yakarsın yada hayatını.
Fırsat , ulaşmak istediğin amaca sadece araç olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çok aptalım !

seviyormusun ?

BazeN !